Utby Promenadloppis

Share

Utby Promenadloppis hålls en gång per år (på sommaren) och nu senast var det tredje gången som loppisen annordnades. Känslan är lite den samma som Majorna Megaloppis som också den hålls en gång per år och då fylls verkligen Majorna till bredden med försäljare och köpare. För er som inte känner till konceptet är det den dagen på året fritt fram att gå ut på gatan och sälja sin gamla grejer. Och det gör verkligen folk! Även på Utby Promenadloppis var det väldigt mycket försäljare och köpare men såklart inte lika många som på Majorna Megaloppis. En annan skillnad är att den i Majorna hålls i stads-miljö och den i Utby i villaområdes-miljö. Man får helt enkelt besöka folks trådgårdar, garaga osv där de ställer ut!

Utbudet är variernande men en hel del leksaker och barnprylar, vilket inte är konstigt då det bor väldigt mycket familjer i villorna runt om i Utby, vilket även speglar utbudet.

På sina ställen sålde människor även mat av olika slag, allt från korv med bröd, eller fika till pulled pork!

Sammanfattningsvis en väldigt trevlig tillställning!

All information finnes på: https://www.utbypromenadloppis.se

//Joakim

Continue Reading

Rörekullen Loppis i Ladan

Share

Rörekullen Loppis ligger utanför Göteborg på ön Tjörn. Adressen är Tolleby 4 i Aröd. En väldigt mysig loppis belägen i och utanför en lada på en gammal gård ute på landet. Här är det väldigt fint och gemytligt.

Loppisen är en fullsortiments-loppis och säljer det mesta, allt från möbler till inredning till kläder. Speciellt kul att gå runt i den delen av loppisen som är en gammal lada och inte bara kolla på alla prylar utan även på byggnaden i sig.

Loppisen säljer även lite drickor, glass och tilltugg i anslutning till kassan. Kan ju vara väldigt trevligt med en glass, speciellt en dag som den då jag var där då det var strålande sol!

Rörekullen Loppis i Ladan är väl värt ett besök!

Öppettider, adress och övrig information till Loppisen kan ses nedan. Jag reserverar mig för ändringar i nedanstående uppgifter och hänvisar till butikens facebook-sida för senaste information.

Öppettider:
Onsdagar: 15-18
Lördagar: 10-14

Adress: Tolleby 4, 47196 Bleket

Hemsida: http://www.rorekullen.se

facebook300px Följ butiken på Facebook.

Continue Reading

Loppis Backaplan

Share

Loppis Backaplan ligger på en del av den stora parkeringen precis mellan Coop Forum och Toys R Us. Dels säljer personer från sina bilar och bord ute på parkeringen men loppisen har även en störra lokal i anslutning till parkeringen, där man är skyddad ifall det dåliga vädret skulle dyka upp.

Min känsla är att denna loppis bara har blivit större och större senaste året och numer finns det en hel del att titta på. Och är man på shoppinghumör rent allmänt så är det ju bra att en massa vanliga affärer även finns på Backaplan. En annan fördel med att loppisen är placerad mitt på Backaplan är tillgången till alla restauranger. Göteborg WOK kan jag exempelvis rekommendera.

Det kostar 150 kr att sälja och då ingår kaffe och bulle. Var sjätte gång är det gratis. Det går inte att förboka utan man dyker bara upp mellan öppettiderna som är mellan kl 8-15, även om aktiviteten inte är så stor runt kl 08.

Loppis Backaplan

backaplan-loppis

Öppettider:
Lördag: 08-15
Söndag: 08-15

Adress: Södra Deltavägen 3, Backaplan (Mitt emot Toys R Us)

Save

Continue Reading