Lindra Second Hand Hisings Backa

Lindra Second Hand i Hisings Backa i Göteborg är en av många Lindra-butiker runt om i Sverige!

I sortimentet finner ni allt ifrån kläder, möbler, prylar och proslin med mera.

Lindra är en Second Handbutik där överskottet går till biståndsorganisationen Human Bridge med visionen om en rättvisare global resursfördelning.

Nedan är ett par utvalda bilder från deras instagram-kanal:

Öppettider, adress och övrig information till butiken kan ses nedan. Jag reserverar mig för ändringar i nedanstående uppgifter och hänvisar till butikens Instagram och eller Facebook för senaste information.

facebook300px instagram30px Följ butiken på Facebook och Instagram!

Hemsida:
http://lindra.se

Öppettider:
Mån-Fre 11-18
Lörd 11-15

Adress:
Selma Lagerlöfs Torg, 422 48, Göteborg

Telefon:
031-58 55 22

Save

Save

Continue Reading

Loppis Backaplan

Loppis Backaplan ligger på en del av den stora parkeringen precis mellan Coop Forum och Toys R Us. Dels säljer personer från sina bilar och bord ute på parkeringen men loppisen har även en störra lokal i anslutning till parkeringen, där man är skyddad ifall det dåliga vädret skulle dyka upp.

Min känsla är att denna loppis bara har blivit större och större senaste året och numer finns det en hel del att titta på. Och är man på shoppinghumör rent allmänt så är det ju bra att en massa vanliga affärer även finns på Backaplan. En annan fördel med att loppisen är placerad mitt på Backaplan är tillgången till alla restauranger. Göteborg WOK kan jag exempelvis rekommendera.

Det kostar 150 kr att sälja och då ingår kaffe och bulle. Var sjätte gång är det gratis. Det går inte att förboka utan man dyker bara upp mellan öppettiderna som är mellan kl 8-15, även om aktiviteten inte är så stor runt kl 08.

Loppis Backaplan

backaplan-loppis

Öppettider:
Lördag: 08-15
Söndag: 08-15

Adress: Södra Deltavägen 3, Backaplan (Mitt emot Toys R Us)

Save

Continue Reading

Allt i hem

Allt i hem

Allt i hem är en second butik med en med massvis av second hand, vintage och retro-objekt i form av möbler och inredning. Butiken ligger vägg i vägg och är alltså granne med den stora Emmaus Björkå Backaplan butiken vilket gör det enkelt att besöka dessa två butiker i samma veva.

Butiken utgörs av en liten korridor som är prydd med tavlor och andra föremål och som leder en in till en stor lokal som är huvuddelen av butiken. Här är det högt till tak och dagsljus lyser in från ovanifrån då det är fönster i taket. Alla möbler och all inredning bildar små gångar i butiken då man verkligen har fyllt lokalen till bredden med massvis av spännande föremål, det känns nästan lite som en labyrint på sina ställen.

Man får känslan att man här kan finna en del oväntade grejer vilket bjuder upp till ett spännande besök.

Öppettider:
Vardagar: 11-17
Lördagar: 11-14
Söndagar: 10-16

Adress: Ångpannegatan 5, 417 05 Göteborg – Se adress på karta!

Continue Reading

CG Möbel och Antikmarknad

CG Möbel och Antikmarknad

CG Möbel och Antikmarknad har ett sortimentet bestående av möbler, prylar, porslin, tavlor, lampor och den mesta inredningen man kan tänka sig. Mycket av sortimentet är uppställt i arrangemang vilket gör produkterana mycket enklare att ta till sig.

Öppettider:
Onsdag-Fredag: 11-18
Lördag-söndag: 10-15

Hemsida: http://www.cg-antikmarknad.se/

Adress: Gamla Tuvevägen 15 C, 417 05, Göteborg – Se adress på karta.

Telefon: 031-23 40 10

Continue Reading

Ebbes Hörna Vårväderstorget

Ebbes Hörna Vårväderstorget

Ebbes Hörna Vårväderstorget är den nyasta av Ebbes butiker, 500 kvm med fullt sortiment.

Avdelningarna med kläder för båda dam och herr håller hög kvalité och är nog denna butiks största styrka. Det finns tre stycken provrum i butiken vilket är väldigt bra då det som sagt finns massor av kläder att prova. Förutom kläder och möbler finns såklart även alla andra kategorier av varor så som möbler, inredning av alla dess slag eller böcker och magasin.

Personalen är mycket trevlig och tillmötesgående och verkar hålla god ordning bland sakerna, det är något man inser när man vandrar runt i butiken. Exempelvis finns de “klassiska” bland-lådorna med allt möjligt i ingenstans att skymta.

Öppettider:
Vardagar: 10-18
Lördagar: 11-15

Hemsida: http://www.stadsmissionen.org/second-hand/vara-butiker/varvaderstorget/

Adress: Vårväderstorget, 418 31, Göteborg – Se adress på karta.

Telefon: 031-755 37 83

Continue Reading

Emmaus Björkå Backaplan

Emmaus Björkå Backaplan

Emmaus Björkå Backaplan är väldigt stor och har mycket av allt! Entréplan rymmer kläder, skor, accessoarer, väskor, smycken med mera och allt finns i mängder. Totalt finns det fem provrum på entréplan samt möjlighet att slå in och paketera sina fynd för resan hem.

En trappa ner finns källarplan med en enorm avdelning för böcker och magasin, massvis med husgeråd och porslin, möbler, lampor, soffor, mattor, tavlor, leksaker, fritidsartiklar och allt annat man kan tänka sig.

Det är alltid mycket kunder och personal i denna second handbutik och omsättningen på varor är stor.

Den andra butiken i föreningen Emmaus Björkå som finns i Göteborg är Emmaus Björkå Linné (klicka på länken för att läsa mer) med ett sortiment fokuserat på retroinspirerat mode och  prylar. Totalt finns det 7 butiker i föreningen, övriga städer är Borås, Halmstad och Malmö.

Sugen på att besöka mer second handbutiker?
Titta in på Allt i Hem som ligger vägg i vägg. Ett par hundra meter bort ligger även Antik Marknad. Klicka er in på respektiva butiks sida för mer information om öppettider med mera.

Öppettider:
Måndag-fredag: 10-18
Lördag: 11-16
Söndag: 12-16

Hemsida: http://emmausbjorka.se/goteborg-backaplan-angpannegatan-5/

facebook300px instagram30px Följ Emmaus Björkå på facebook och instagram.

Telefon: 031-51 81 16

Continue Reading